Coșul cu bunătați

Featured Image
“Coșul cu bunătăți” este o rubrică ce se adresează tuturor acelora care iși doresc o alimentație variată și care sunt interesați de beneficiile alimentelor pe care le consumă, atât ei cât mai ales copiii lor.  Generația din care fac parte este foarte diferită de generația copiilor mei, ca să nu mai vorbesc de cei mai în vârstă decât mine. Una dintre diferențe este aceea că eu am mâncat în copilărie de cele mai multe ori fructe autohtone. Știm cu toții cât se străduiau părinții să făcă rost de câteva banane sau portocale. Copiii mei au  însă posibilitatea să guste, pe lângă fructele autohtone și fructe din alte țări sau de pe alte continente. Și asta este un lucru foarte bun! Dar este foarte important să știm ce beneficii pentru sanatate ne aduc toate bunătățile din piață, de la banalul cartof până la exoticul mango. Cât trebuie să mâncăm și cum trebuie să preparăm un asemenea produs astfel încât să beneficiem de toate calitațile lui nutritive. Deasemenea este important de știut când  și cum trebuie introdus în alimentația copiilor.
Vom afla împreună în ce condiții trebuie păstrate anumite alimente pentru a nu se altera sau pentru a nu-și pierde din calități.
Este important să mergem la piață însoțiți de un bagaj de cunoștințe și informații, astfel încât să ne umplem “coșul cu bunătăți”, care să însemne defapt, sănătate pentru întreaga familie.

Emisiuni din trecut