2.500 de unitati de invatamant au nevoie de REABILITARE, pentru ca elevii să fie în siguranta

13.11.2017- Ministrul Educaţiei Naţionale, Liviu Pop, a declarat, luni, că elevii vor fi în siguranţă în şcoli după ce se vor finaliza lucrările de reabilitare la aproximativ 2.500 de unităţi de învăţământ.
„Elevii din România vor fi în siguranţă dupa ce vom finaliza reabilitarea celor 2.500 de şcoli. În prezent nu ştim situaţia exactă a acestor clădiri, dar în 30 de zile vom avea o experiză exactă a stării de funcţionalitate a acestor şcoli, urmând ca în doi ani să finalizăm refacerea lor”, a declarat Liviu Pop.
În ceea ce priveşte o eventuală scădere a bugetelor locale, după schimbarea Codului Fiscal, şi implicit a scăderii finanţării pentru refacerea acestor şcoli, ministrul Educaţiei a declarat că nu se va tăia din banii pentru aceste lucrări.
„Guvernul alocă sume consistente pentru refacerea şcolilor, îndeosebi în zona de infrastructură, ca atare aceste proiecte nu vor fi afectate în niciun fel” a mai precizat Liviu Pop, care a adăugat faptul că luni dimineaţă a primit de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă un raport cu noile proceduri care trebuie respectate în ceea ce priveşte avizele şi autorizarea pentru securitatea la incendiu în unităţile de învăţământ.