5 milioane de leagăne, retrase de pe piata din SUA, după ce mai multi bebeluși au murit sufocați

13.04.2019 - Leagănul ucigaş a fost retras din magazine, după ce, în Statele Unite, 32 de bebeluşi au murit sufocaţi în leagănul 'Fisher Price, Rock'n Play Sleeper'. Astăzi compania a retras toate cele 5 milioane de balansoare aflate pe piaţă.
Academia Americană de Pediatrie ceruse încă de acum 4 zile retragerea de pe piață a tuturor leagănelor de noapte Fisher Price - modelul Rock ‘n Play Sleeper - după tragediile care au lovit zeci de familii.
32 de bebeluși au fost găsiți fără viață. Micuții s-au întors de pe spate pe burtă sau pe o parte și, se pare că din cauză că balansoarul e înclinat, au murit sufocați.
Inițial, cei de la Fisher Price au reacționat doar cu un anunț pe pagina lor internet, în care avertizau părinții să nu folosească acest model pentru bebelușii mai mari de 3 luni, sau pentru cei care deja se răsucesc de pe o parte pe cealaltă sau se întorc pe burtă.
De abia acum, după 4 zile de la semnalul de alarmă tras de Academia de Pediatrie a Statelor Unite, Fisher Price a anunțat retragerea celor 5 milioane de leagăne de noapte aflate în magazinele americane.
Americanii care au acasă acest model de leagăn pentru bebeluși sunt așteptați în magazine să returneze produsul și vor primi banii înapoi.