A fost lansată aplicația Sea Status, care te salvează de la înec și îti spune cum este vremea pe litoral

21.07.2019 - Creștul gradul de siguranță pentru turiștii care merg pe plajele din Mamaia și Constanța. De astaăzi, a fost lansată aplicația Sea Status, care le arată utilizatorilor ce steaguri sunt arborate pe plajă și alte pericole la care pot fi expuși pe litoral. Poate fi accesată de oriunde, iar pentru situațiile de urgență, aplicația dispune și de un buton care apelează 112.
Sea Status este aplicația oficială a Asociației Naționale a Scafandrilor Profesioniști și a Salvamarilor din România. Este gratuită și poate fi descărcată pe telefoanele mobile. Odată accesată, turiștii primesc informații despre steagurile arborate pe plajă, temperatura aerului și viteza vântului.
Momentan, aplicația le oferă turiștilor informații despre condițiile de pe plajele din Constanța și Mamaia și va fi extinsă în curând ca să acopere și sudul litoralului.
În fiecare an, mii de turiști ignoră sfaturile salvamarilor și semnificația steagurilor arborate pe plajă. Ignoranța îi transformă pe mulți în victime ale mării.
Până la sfârșitul sezonului estival, anul trecut, 37 de persoane au murit înecate.
Pentru situațiile urgente, aplicația dispune de un buton roșu care poate fi apelat.
Aplicația este disponibilă atât în sistemul Android, cât și în IOS.