Abonamentele medicale în privat, deductibile din impozitul pe venit

12.01.2017- O modificare a Codului Fiscal vine cu avantaje pentru angajaţi. De la 1 februarie, abonamentele medicale la operatorii de servicii private de sănătate vor fi considerate cheltuieli deductibile la calculul impozitului pe venit. Specialiştii spun că măsura e de bun augur, pe motiv că bolile pot fi depistate la timp, iar presiunea de pe sistemul public de sănătate va scădea.
Abonamentele la clinicile private vor fi considerate cheltuieli deductibile la calculul impozitului pe venit în limita a 400 de euro pe an, după ce Guvernul a adoptat o Ordonanţă de Urgenţă în acest sens.
Măsura, care intră în vigoare de la 1 februarie, vine nu doar în sprijinul angajaţilor, ci şi în cel al angajatorilor şi are menirea de a pune mai puţină presiune pe umerii sistemului public de sănătate, în condiţiile în care angajaţii vor merge la controale pe baza abonamentului medical. Oficialii nu se aşteaptă însă la o creştere a numărului de abonamente medicale, dar consideră că astfel vor putea fi depistate în stare incipientă unele boli care pot pune în pericol viaţa pacientului.