Alimente care purifică organismul

Vitamina C joacă un rol important pentru curăţarea interioară a corpului, scrie One Radio Network. Această substanţă nutritivă este conţinută de o serie de fructe și legume și se găsește într-o cantitate importantă în fructele goji. Unele studii au arătat că aceste fructe îmbunătăţesc și sănătatea mentală, calitatea somnului și chiar nivelul de fericire, scrie Web MD. Trebuie reţinut însă că efectul lor poate interacţiona cu anumite medicamente precum cele pentru diabet sau tensiune.
Acizii grași omega-3 pot absorbi și apoi elimina toxinele din organism, prin proprietatea lor de lubrifiere a pereţilor intestinali, explică dr. Edward Group III, pe portalul Global Healing Center. De aceea, produse precum seminţele de in și cânepă, soia sau nucile nu ar trebui să lipsească dintr-un regim alimentar sănătos.
Fibrele din alimente ajută, de asemenea, la curăţarea organismului de substanţe nocive, scriu autorii portalului CNCA Health. O mulţime de fructe și legume proaspete servesc drept surse valoroase de fibre. Acestora li se adaugă produse precum cerealele integrale (orez brun, ovăz, orz, paste din cereale integrale), leguminoasele (fasole, mazăre, linte, năut), fructe oleaginoase (fistic, migdale, nuci sau arahide) sau seminţe (de chia, floarea soarelui).
O atenţie aparte trebuie acordată unui anumit condiment: scorţișoara. Studiile au arătat că uleiurile esenţiale conţinute de acest produs sunt bogate în substanţe nutritive cu efecte „anti-microbiene”, în special împotriva anumitor bacterii și fungi, inclusiv candida, scrie One Radio Network. De asemenea, scorţișoara este o sursă valoroasă de antioxidanţi. Mai mult, o cercetare la care au participat pacienţi cu diabet de tipul 2 a arătat că un consum zilnic de scorţișoară a condus atât la reducerea nivelului tensiunii arteriale, cât și a zahărului din sânge, scriu experţii de la Centrul Medical al Univerităţii din New York Langone.
La fel de indicate în scopul purificării organismului sunt și produse precum merișoarele, alimentele bogate în sulf (usturoi, ceapă, broccoli, conopida sau napii), ghimbir, algele, turmericul, grepfrutul, avocado sau ananasul.

sursa: semneletimpului.ro