Alimente care te ajuta sa te reincarci cu energie

23.03.2017- Înainte de toate, este foarte important să ai grijă să nu sari peste mesele zilnice, în special peste cea de dimineaţă, care îţi dă energia necesară pentru prima parte a zilei. „Mâncatul cu regularitate a micului dejun, gustările regulate pe parcursul zilei, precum și consumul de apă îţi pot menţine nivelul de energie ridicat”, susţine Kim Stinson-Burt, expert în diete și nutriţie la Nutritionally Your Best, citează Huffington Post.
Din cea mai importantă masă a zilei, cea de dimineaţă nu ar trebui să lipsească fibrele și carbohidraţii, punctează dr. Jaimie Davis, de la Universitatea din California de Sud, Los Angeles, notează Web MD. De aceea, cerealele integrale nu ar trebui să lipseasă din meniul matinal. De la ovăzul integral și până la orezul brun, aceste produse sunt bogate în fier, dar și în vitamina B, fibre și carbohidraţi, subliniază Stinson-Burt.
În timpul zilei îţi poţi „reîncărca bateriile” consumând fructe oleaginoase, o gustare pe cât de sănătoasă, pe atât de delicioasă. Motivul pentru care aceste produse, precum alunele, nucile sau migdalele, îţi oferă un plus de energie este conţinutul lor bogat de magneziu, scrie Reader’s Digest. Acest element este extrem de important în procesul de transformare a zahărului în energie.
De asemenea, poţi să îţi prepari o gustare simplă dintr-o felie de pâine integrală unsă cu unt de arahide. Combinaţia dintre fibrele conţinute de pâine și proteinele din untul de arahide te va ajuta să scapi de senzaţia de oboseală deoarece „raţionalizează energia în timp”, scrie Prevention.
În orice culoare ai alege-o, lintea are o mulţime de beneficii pentru sănătate și, totodată, te ajută să îţi recapeţi puterile. Acest lucru se datorează conţinutului bogat de fier, un element esenţial pentru producerea energiei, scrie Mind Body Green. Lintea este totodată o sursă vegetală valoroasă de proteine, iar consumul acestei leguminoase ajută la scăderea în greutate, îţi protejează inima, micșorează nivelul colesterolului și îl reglează pe cel al glicemiei.

sursa: semneletimpului.ro