America, în fața unui vot istoric. La ce oră vom afla primele rezultate

Peste 145 de milioane de americani înscrişi pe listele de votanţi sunt aşteptaţi marţi să aleagă cel de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite, dar şi noii membri ai Camerei Reprezentanţilor şi o treime din Senat. Urnele s-au deschis în SUA la ora 6.00 (13.00, ora României), iar diferenţa în sondaje, între Hillary Clinton şi Donald Trump, este în limita marjei de eroare, de 2-3 procente. Peste 46 de milioane de americani au votat însă deja anticipat, fie direct fie prin email, înainte de deschiderea oficială a urnelor.
ora 21.27 (ora Romaniei) - Sondajele provizorii arată o victorie a lui Hillary Clinton, cu 206 la 164 (numărul de electori)
, potrivit The Telegraph.  Cel mai important stat este California, cu 55 de electori, unde se preconizează o victorie a democraţilor. 
ora 20.47(ora Romaniei) - Prezenţa la urne în scrutinul din SUA este estimată a fi la nivelul de 60% - Reuters / Ipsos
Prezenţa finală la urne în scrutinul prezidenţial şi parlamentar din Statele Unite se estimează că va fi la circa 60%, conform unei proiecţii Reuters/Ipsos.
Aproape 60% dintre femeile afro-americane probabil vor merge la urne, precum şi 69% dintre bărbaţii albi, arată proiecţia realizată de agenţia de ştiri Reuters cu ajutorul Institutului de sondare Ipsos.