ANM a actualizat prognoza meteo

15.01.2019 - ANM a emis o prognoză pentru două săptămâni, valabilă pentru fiecare regiune geografică în parte:
Prognoza METEO pentru Banat 
Temperatura aerului va avea fluctuaţii de-a lungul celor două săptămâni. Astfel, media maximelor din prima zi, de 4 grade va scădea pe 15 ianuarie, până spre 0 grade, apoi va creşte spre 7 grade, în zilele de 17 şi 18 ianuarie. Începând din 19 ianuarie, valorile termice diurne vor scădea din nou, de la medii de 6 grade spre o medie de 1...2 grade în perioada 21 - 23 ianuarie, după care va urma o uşoară creştere, spre 4 grade. Temperaturile minime vor avea o evoluţie similară cu cea a maximelor şi se vor situa în medie sub 0 grade pe toată durata de prognoză, cele mai reci nopţi fiind cele din 15 şi 16 ianurie, când media se va situa în jurul valorii de -6 grade. Precipitaţii, în general slabe cantitativ, se vor semnala aproape zilnic în cursul intervalului de prognoză.
Prognoza METEO pentru Crişana
Temperatura aerului va avea fluctuaţii de-a lungul celor două săptămâni, astfel media maximelor va, scădea pe 15 ianuarie până spre -1...0 grade, apoi va creşte treptat spre 6 grade, în zilele de 17 şi 18 ianuarie. Începând din 19 ianuarie, valorile termice diurne vor scădea din nou, de la medii de 4 grade spre o medie de 0...1 grad în perioada 21 - 23 ianuarie, după care va urma o uşoară creştere, spre 4 grade. Temperaturile minime vor avea o evoluţie similară cu cea a maximelor şi se vor situa în medie sub 0 grade pe toată durata de prognoză, cele mai reci nopţi fiind cele din 15 şi 16 ianurie, când media se va situa în jurul valorii de -6 grade. Precipitaţii, în general slabe cantitativ, se vor semnala cu caracter temporar pe toată durata intervalului de prognoză.
Prognoza METEO pentru Transilvania
Media maximelor din prima zi, de 2 grade va scădea pe 15 ianuarie, până spre -4 grade, caracterizând o vreme rece, apoi va creşte spre 4 grade, în zilele de 17 şi 18 ianuarie. Începând din 19 ianuarie, valorile termice diurne vor scădea uşor de la medii de 2 grade spre o medie de -2...-1 grad în perioada 21 - 23 ianuarie, după care va urma o uşoară creştere, spre 2 grade. Temperaturile minime vor fi negative pe tot parcursul intervalului şi se vor situa în medie între -8 şi -2 grade, exceptând noaptea de 16 ianuarie, când acestea vor coborî local sub pragul de ger, fiind în medie în jurul a -10 grade. Precipitaţii, slabe cantitativ, se vor semnala aproape zilnic, pe parcursul celor două săptămâni.
Prognoza METEO pentru Maramureş
Media maximelor din prima zi, de 2 grade va scădea pe 15 ianuarie, până spre -4 grade, caracterizând o vreme rece, apoi va creşte spre 4 grade, în zilele de 17 şi 18 ianuarie. Începând din 19 ianuarie, valorile termice diurne vor scădea uşor, de la medii de 2 grade spre o medie de -1...0 grade în perioada 21 - 23 ianuarie, după care va urma o uşoară creştere, spre 2 grade. Temperaturile minime vor fi negative pe tot parcursul intervalului şi se vor situa în medie între -6 şi -2 grade, exceptând nopţile de 15 şi 16 ianuarie, care vor fi cele mai reci, cu o medie în jurul a -8 grade, dar şi noaptea de 18 ianuarie, când valorile termice minime vor tinde spre medii de 0 grade. Precipitaţiile, predominant ninsori moderate cantitativ în primele zile, se vor semnala cu caracter temporar în restul intervalului de două săptămâni, dar vor fi în general slabe.
Prognoza METEO pentru Moldova
Temperatura aerului va avea o evoluţie oscilantă. Astfel, media maximelor va scădea pe 15 ianuarie, până spre -1 grad, apoi va creşte spre 5 grade pe 18 ianuarie. În intervalul 19- 22 ianuarie, valorile termice diurne vor scădea treptat până la o medie a maximelor de -2 grade, iar ulterior, până la finalul celor două săptămâni, se estimează o creştere, spre 1...2 grade. Temperaturile minime vor avea o evoluţie similară cu cea a maximelor şi vor fi, în medie, sub 0 grade pe toată durata de prognoză, cele mai reci dimineţi fiind cele din 16 şi 23 ianurie, când media valorilor termice minime va fi de -7...-6 grade. Precipitaţii slabe cantitativ, se vor semnala cu caracter temporar îndeosebi în timpul celei de-a doua săptămâni.
Prognoza METEO pentru Dobrogea
Regimul temperaturii aerului va avea fluctuaţii. Astfel, media maximelor va scădea pe 15 ianuarie, până spre 1 grad, apoi va creşte treptat spre 9 grade, pe 18 ianuarie. În intervalul 19-22 ianuarie, valorile termice diurne vor scădea treptat până la o medie a maximelor de 3 grade, iar ulterior, până la finalul celor două săptămâni, se estimează o creştere, spre 6...7 grade. Temperaturile minime vor avea o evoluţie similară cu cea a maximelor şi vor fi, în medie, sub 2 grade pe toată durata de prognoză, cele mai reci dimineţi fiind cele din 16 şi 23 ianurie, când media valorilor termice minime va fi în jur de -4 grade.
Precipitaţii în general slabe cantitativ, se vor semnala cu caracter temporar îndeosebi în timpul celei de-a doua săptămâni.
Prognoza METEO pentru Muntenia
Regimul temperaturii aerului va avea oscilaţii de la un interval la altul. Astfel, media maximelor va scădea pe 15 ianuarie, până spre 0 grade, apoi va creşte spre 7 grade, pe 18 ianuarie. În intervalul 19-22 ianuarie, valorile termice diurne vor scădea treptat până la o medie a maximelor de 1 grad, iar ulterior, până la finalul celor două săptămâni, se estimează o creştere, spre 4...5 grade. Temperaturile minime vor avea o evoluţie similară cu cea a maximelor şi vor fi, în medie, sub 0 grade pe toată durata de prognoză, cele mai reci dimineţi fiind cele din 16 şi 23 ianurie, când media valorilor termice minime va fi în jur de de -6 grade.
Precipitaţii slabe cantitativ, se vor semnala cu caracter temporar, îndeosebi în timpul celei de-a doua săptămâni.
Prognoza METEO pentru Oltenia
În această regiune, media maximelor va scădea pe 15 ianuarie, până spre 0 grade, apoi va creşte spre 7 grade pe 17 şi 18 ianuarie. În intervalul 19-22 ianuarie, valorile termice diurne vor scădea treptat până la o medie a maximelor de 1...2 grade, iar ulterior, până la finalul celor două săptămâni, se estimează o uşoară creştere, spre 3...4 grade. Temperaturile minime vor avea şi ele evoluţii oscilante şi se vor situa, în medie, sub 0 grade pe toată durata de prognoză, cele mai reci dimineţi fiind cele din 16 şi 23 ianurie, când media valorilor termice minime va fi de -7...-6 grade. Precipitaţii slabe cantitativ, se vor semnala cu caracter temporar, îndeosebi în timpul celei de-a doua săptămâni.
Prognoza METEO la munte
În zonele montane se vor înregistra permanent medii ale temperaturii aerului sub pragul de îngheţ. Astfel, media maximelor va scădea pe 15 ianuarie, până spre -11 grade, apoi va creşte spre -1...0 grade, în zilele de 17 şi 18 ianuarie. Începând din 19 ianuarie, valorile termice diurne vor scădea treptat spre o medie de -5 grade în perioada 21 - 23 ianuarie, după care va urma o uşoară creştere spre -2 grade. Temperaturile minime se vor situa, în medie, între -10 şi -5 grade, exceptând nopţile de 15 şi 16 ianuarie, care vor fi cele mai reci, cu o medie de -13..-12 grade. Vor fi ninsori moderate şi local însemnate cantitativ în primele zile. În restul intervalului de două săptămâni, se vor semnala zilnic precipitaţii în general slabe, predominant ninsori.