Asociatiile de pacienti cer urgentarea proiectului privind legea tuberculozei

10.06.2017- Asociaţiile de pacienţi cer urgentarea proiectului privind legea tuberculozei, la un an de când acesta a fost depus în Parlament, astfel încât acesta să fie dezbătut şi votat în sesiunea parlamentară din toamnă.
Asociaţiile pacienţilor care au suferit de tuberculoză au început o campanie de strângere de semnături pentru a impulsiona dezbaterea şi votarea proiectului privind Legea Tuberculozei. Proiectul a fost depus la Senat, în urmă cu un an, pe 7 iunie 2016, fiind în prezent în Camera Deputaţilor, for decizional.
"Tuberculoza se ia prin aer, de oriunde şi de oricine. Tuberculoza poate fi invinsă dacă este tratată corespunzător. Cu toate acestea, România ocupă primul loc în Europa în privinţa îmbolnăvirilor şi a deceselor provocate de TBC", se arată în comunicatul de presă al reprezentanţilor asociaţiilor.
Proiectul de lege prevede, printre altele, o indemnizaţie lunară de hrană, pe toată perioada de tratament în ambulatoriu, în prezent pacienţii fiind obligaţi să facă naveta cel puţin o dată pe lună de la domiciliu până la dispensarul TBC la care sunt arondaţi, acolo unde primesc medicamentele.