Atac terorist la Barcelona: O furgoneta a intrat in pietoni. Cel putin 13 morti şi 80 de raniti

18.08.2017- Un vehicul a lovit, joi după-amiază, un grup de pietoni pe Bulevardul La Rambla din centrul oraşului spaniol Barcelona, afirmă surse din cadrul poliţiei, citate de presa spaniolă. Poliţia a anunţat că bilanţul este de cel puţin 13 morţi şi 80 de persoane au fost rănite, dintre care 15 sunt în stare gravă.
Atacul este un act terorist, a confirmat poliţia catalană, care a precizat că unul dintre suspecţi a fost împuşcat mortal de poliţie, iar presupusul atacator, un islamist, a fost reţinut. Niciun cetăţean român nu se află printre victimele atentatului, informează MAE. Pe de altă parte, consulul României a confirmat că ambasada României face verificări în urma unui mesaj primit, prin care se semnala faptul că un cetăţean român ar fi fost rănit.
”Există, neoficial, pentru că înţeleg că persoana a scris câteva rânduri. (...) Cineva a scris că un cetăţean român ar fi rănit, dar spune că probabil nişte facturi şi refuză să îşi dea datele. (...) Exact aşa spune: cetăţeanul se află în afara oricărui pericol. Nu a dorit să furnizeze mai multe date de identificare”, a declarat consulul România la Barcelona Manuel Pleşa.