Atentat în Berlin. Cel puţin 9 morţi şi 50 de răniţi

Un camion a intrat în plin în Piaţa de Sărbatori din Berlin. Poliţia a confirmat că 9 oameni au murit, în timp ce pompierii vorbesc despre cel puţin 50 de răniţi. Şoferul camionului înmatriculat în Polonia a fost prins.
Poliţia a anunţat că a ridicat alerta şi a început să elibereze zona Pieţei. Nu sunt alte situaţii potenţial periculoase în oraş, scrie pe contul de Twitter al poliţiei. În acelaşi timp, oficialităţile încep să-şi schimbe discursul şi să pună la îndoială că ar fi vorba despre un atentat.
Ministrul de Interne al landului Berlin a declarat că se fac verificări pentru a stabili dacă este vorba despre un incident sau despre un atac terorist. Acelaşi lucru l-a spus şi ministrul de Interne frederal, Thomas de Maziere. O echipă de anchetatori va pleca în Polonia, la Gdansk, oraşul în care se află firma care este proprietara camionului.
Ambasada României în Republica Federală Germania ”are în atenţie” incidentul în care un camion a lovit, luni seara, o mulţime de oameni care se aflau la un târg de Crăciun din centrul Berlinului.
”Reprezentanţii misiunii diplomatice au întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a verifica dacă au fost afectaţi şi cetăţeni români. Acţiunile de intervenţie a autorităţilor germane competente sunt încă în curs de desfăşurare, evaluarea efectelor incidentului nefiind definitivată la această oră”, anunţă Ministerul.

sursa foto: spiegel.de