Atentie la toxinfectiile alimentare

10.06.2017- Cele mai periculoase alimente asociate cu apariţia unor afecţiuni digestive, în special pe timpul verii, sunt carnea, mezelurile, ouăle, lactatele. Sub acţiunea arşiţei şi a umezelii specifice acestui sezon, se creează mediul perfect pentru înmulţirea unor microorganisme periculoase, precum bacterii, virusuri, paraziţi.
Lanţul evenimentelor este apoi simplu: se porneşte de la alimentele perisabile care, preparate sau depozitate în condiţii improprii, se alterează, sau de la fructele şi legumele crescute cu îngrăşăminte naturale şi irigate cu apă contaminată, sau pur şi simplu, nespălate înainte de consum.
Prin ingestie, germenii pătrund în organism, iar la câteva ore încep să apară primele simptome de toxiinfecţie alimentară.

Toxiinfecţia alimentară este, aşadar, o afecţiune cauzată de consumul de alimente şi băuturi contaminate.