Atentie la virusii de pe telefonul mobil

23.05.2017- Volumul programelor ransomware pentru dispozitive mobile a crescut de peste trei ori (3,5 ori) în primul trimestru din 2017, faţă de al patrulea trimestru de anul trecut, numărul fişierelor mobile ransomware detectate ajungând la 218.625, conform raportului Kaspersky Lab despre programele malware.
„Numărul fişierelor mobile ransomware detectate a ajuns la 218.625 în această perioadă, comparativ cu 61.832, pe parcursul trimestrului anterior, iar familia malware Congur a reprezentat peste 86% din total. De asemenea, numărul programelor ransomware care vizează orice dispozitiv, sisteme şi reţele, a continuat să crească: în T1 au apărut 11 noi familii de criptori şi 55.679 de noi versiuni ale unor programe anterioare”, se arată într-un comunicat transmis luni de Kaspersky Lab.
„Ransomware-ul Congur este un program care blochează – setând sau resetând codul PIN (sau parola) de pe dispozitiv, astfel încât este nevoie ca atacatorii să aibă drepturi de administrator asupra dispozitivului. Unele versiuni de malware profită de aceste drepturi pentru a-şi instala modulul lor în fişierul de sistem, de unde este aproape imposibil de îndepărtat”, precizează Kaspersky Lab.