Atentionare MAE: Riscul ridicat de incendii de vegetatie în Grecia se mentine Sâmbătă

14.09.2019 - Ministerul Afacerilor Externe informează românii care se află sau vor să călătorească în Grecia că riscul ridicat al incendiilor de vegetație (grad 4 din 5), pe fondul temperaturilor ridicate și a intensificărilor de vânt se menține, sâmbătă, în mai multe zone.
De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Elenă că autorităţile locale de resort au dispus întreruperea circulaţiei navelor maritime, pentru sâmbătă, din porturile Pireu şi Rafina, pe fondul intensificării vântului în Marea Egee.
„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Secretariatul General de Protecție Civilă avertizează că se menține riscul ridicat al incendiilor de vegetație (grad 4 din 5), pentru data de 14 septembrie 2019, pe fondul persistenței temperaturilor ridicate și a intensificărilor de vânt, pentru următoarele zone: Attica, Viotia, Korinthia, Argolida, Lakonia, Fthiotida, Arkadia, Messinia, Insula Creta, Insula Evia, Insula Limnos, Insula Lesvos, Insulele Ciclade, Insula Samos, Insula Ikaria, Insulele Sporade, Insula Skyros, jud. Evros, Insula Samothraki, Insula Chios”, transmit reprezentanții MAE, într-un comunicat de presă.
Potrivit sursei citate, cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României în Republica Elenă: +302106728879 și cel al oficiului consular la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.
De asemenea, românii care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României la Atena: +306978996222 și cel al Consulatului General al României la Salonic: +306906479076.
MAE recomandă consultarea paginilor de Internet atena.mae.ro, salonic.mae.roinfocrisis.gov.gr, pentru situații de criză pe teritoriul Republicii Elene, www.meteoalarm.eu,  www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.