Atentionarea dermatologilor cu privire la șamponul pentru cai

Laudat pentru efectul sau de fortifiere, de netezire a firelor rebele, de stopare a caderii parului si de eliminare a matretii, samponul pentru cai a atras de partea lui o reputatie pozitiva printre femei, fiind ultima moda in domeniu, insa medicii dermatologi ne sfatuiesc sa privim cu scepticism astfel de recomandari total nepotrivite. In nici un caz acest sampon pentru cai nu reprezinta o solutie eficienta pentru femei, datorita reactiilor adverse ce apar!
Firele de par din coama si coada calului contin in proportie de 85% cheratina, urmata de apa si melanina, aceleasi substante care stau la baza structurii parului uman. Asadar, un produs formulat pentru coama si coada cailor ar putea fi tolerat si de cositele doamnelor, insa concentratia ingredientelor continute de samponul pentru cai se poate dovedi nociva pentru sanatatea parului femeilor.
In ciuda faptului ca lista de ingrediente a samponului pentru cai include substante care sustin cresterea parului, precum uleiuri esentiale, extract de musetel, jales de gradina, brusture, mesteacan, coada calului, nuc si urzica, dermatologii ne sfatuiesc sa evitam cu totul astfel de produse. Pe langa ingredientele naturale, samponul pentru cai contine degresanti puternici, care pot usca excesiv parul si pielea scalpului, in urma utilizarii constante. 
Vanzarile pentru asfel de produse la magazinele veterinare au screscut spectaculos in Romania anului 2016.