Bacalaureat 2017, in linie dreapta

25.06.2017- Luni, 26 iunie, elevii care au terminat clasa a XII-a susţin prima probă scrisă a bacalaureatului, cea la limba şi literatura română, fiind urmată de proba de profil, adică la matematică sau istorie. Elevii vor afla primele rezultate pe 5 iulie, iar cele finale se vor afişa pe 10 iulie.
Luni, peste 130.000 de mii de absolvenţi de liceu vor susţine proba scrisă la limba şi literatura română, din cadrul bacalaureatului, urmând ca marţi, 27 iunie, se aibă loc proba la limba şi literatura maternă, iar miercuri, 28 iunie, să se prezinte la proba de profil, adică, matematică sau istorie. Vineri, 30 iunie, liceenii vor da examen la o disciplină la alegere, în funcţie de specializare sau profil.
Pentru susţinerea probelor scrise, în cele 439 de centre de examen, s-au înscris peste 135.000 de candidaţi din toate promoţiile.
La proba de limba şi literatura maternă sunt aşteptaţi peste 6.300 de candidaţi care-şi vor redacta tezele în maghiară, germană, ucraineană, sârbă, slovacă, turcă, italiană sau croată.