Campanie. Șoferii prinși fără centură, obligați să asculte povești despre accidentele rutiere

Șoferii care au fost prinși fără centură de siguranță au fost puși, în locul amenzii, să asculte povești accidente rutiere. Inițiativa a aparține Poliției Rutiere care a lansat, joi, și prima expoziţie urbană de scaune auto extrase din maşini implicate în accidente rutiere grave.

Zeci de şoferi care au trecut prin Piaţa Universităţii din Capitală fără să aibă centura de siguranţă au fost opriţi, joi, de poliţistele de la Brigada Rutieră. Femeile agent nu i-au amendat pe şoferii care au acceptat să viziteze expoziţia de scaune auto rămase după accidentele rutiere organizată într-un cort instalat în apropierea filtrului rutier, pe esplanada cu statui din Piaţa Universităţii.

Lângă fiecare dintre scaunele expuse era câte o pereche de căşti unde şoferii puteau asculta povestea accidentului.

Eu sunt scaunul lui Robert. Mă rog, am fost. Acum sunt al nimănui. Pfu! Ce-am fost şi ce-am ajuns. Un scaun dintr-o epavă. (…) Robert abia cumpărase maşina şi era foarte încântat şi de mine. Vara trecută, după ce ne-am dat prin oraş, Robert şi-a luat două prietene şi am plecat spre mare, Autostrada era foarte aglomerată, ei nerăbdători. Au mers foarte aproape de o maşină din faţă care, nu înţeleg de ce, a frânat brusc. Nu cred că a apucat să frâneze prea mult şi ne-am ciocnit, am derapat în parapete şi ne-am făcut praf. Mi-ar fi plăcut să îl ţin lângă mine pe Robert. Dar centura… centura era peste mine”, era unul dintre mesajele pe care le-au ascultat şoferii prinşi fără centură de siguranţă.

Toţi cei care au fost opriţi de Brigada Rutieră că nu aveau centura de siguranţă au recunoscut că, în caz de accident, i-ar proteja, susţinând însă că a fost doar "o întâmplare” că de această dată nu au avut-o montată.