Cel mai odihnitor somn

02.04.2017- Prima regulă pentru un somn liniştit este că fiecare persoană are nevoi diferite atunci când vine vorba despre odihnă.„Important nu este să te culci la ora 10 şi să te scoli la ora 6 dimineaţa, pentru că fiecare dintre noi avem un alt bioritm. S-a demonstrat foarte clar, fenotipic că unele persoane au nevoie de mai multe ore de somn, că Newton de exemplu, care trebuia să doarmă 13 ore, altele au nevoie de doar câteva ore de somn şi o aţipeală de 15 minute le este suficient să fie fresh”, spun medicii.
Există însă anumite reguli, general valabile, de care trebuie să ţină cont atât cei cu tulburări de somn, cât şi cei fără probleme.
„Temperatura de obicei 21 de grade, să fie linişte absolută, întuneric, să nu fie zgomote, să nu consume şi să nu mănânce mai târziu de ora 6 induce insomnie şi alte tipuri de tulburări respiratorii în timpul somnului, din alte puncte de vedere e foarte important climatul să fie asigurat şi liniştea pe care trebuie să o aibă pacientul în momentul în care se culcă”, afirmă specialiștii.
Iar medicii recomandă persoanelor care se trezesc obosite dimineaţă să evite ceasurile cu lumina puternică sau telefoanele care se aprind pe noptieră.