Cele mai cautate licee din tara

24.06.2017- Liceele de top din întreaga ţară se pregătesc pentru admiterea candidaţilor, dascălii lăudându-se cu rezultatele foarte bune la examenul de bacalaureat, dar şi cu proiecte interactive în care să fie implicaţi elevii. Fiecare liceu de top are propria "reţetă a succesului".
Cele mai căutate licee din ţară rămân Colegiul Naţonal "Gheorghe Lazăr", Colegiul Naţional "Sfantul Sava" sau Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu", toate din Capitală.
"Reţeta succesului nostru este că ne dorim ca elevii să vină cu plăcere la şcoală pentru că mulţi elevi au o problemă în sensul că nu se simt apreciaţi sau li se spune că nu pot sau că nu vor.(...) Elevul trebuie să simtă că are libertate. Avem copii de o calitate deosebită. Vrem să îi responsabilizăm, să le oferim încredere, să înţeleagă că pot şi că sunt în stare să facă ceva şi sunt capabili de lucruri la care noi nici nu ne gândim. Vin cu nişte idei de nici noi nu le putem concepe. Noi îi încurajăm să participe în proiectele pe care noi le avem în şcoală. Avem o relaţie aparte cu elevii", a declarat pentru MEDIAFAX, Victor Nicolae, directorul Colegiului Naţional "Gheorghe Lazăr" din Bucureşti.
La Colegiului Naţional "Gheorghe Lazăr", în 2016, cea mai mică medie de admitere a fost 9,56, iar anul acesta, conducerea liceului va pregăti nouă clase de boboci, dintre care trei de matematică-informatică, trei de ştiinţele naturii, două de ştiinţe umaniste şi una de filologie. Conducerea liceului afirmă că, anual, aproximativ 40% dintre absolvenţi devin studenţi în universităţi din afara ţării. Directorul colegiului susţine că implicarea elevilor în cât mai multe proiecte atrage rezultate deosebite.