Câţi oameni mai citesc Biblia

Numărul americanilor care citesc şi cred în veridicitatea Bibliei a scăzut, egalând numărul celor care nu vor să o citească sau nu creadă în ea, potrivit American Bible Society (ABS).
Doar 1 din 5 persoane mai citesc Biblia de cel puţin 4 ori pe săptămână. Din anul 2011, procentul antagoniştilor Bibliei era de 10%, iar în prezent acesta a ajuns la 19%. Aceştia citesc Biblia o dată pe lună şi cred că aceasta este o carte cu învăţături scrise de oameni, cu poveşti şi sfaturi. Procentul persoanelor care citeau cât de cât Biblia şi erau „prietenii” ei a scăzut de la 45% la 37%, în timp ce numărul celor cu adevărat angajaţi în citirea ei a rămas acelaşi, notează christianitytoday.com.
Dintre participanţii la sondaj, 46% au spus că citesc Biblia cel mult o dată pe an, în timp ce 15% o citesc zilnic, 13% de mai multe ori pe săptămână, 9% o dată pe săptămână şi 9% o dată pe lună. Numărul celor care cred că Biblia este inspirată de Dumnezeu este mai mare decât al celor care cred că aceasta conţine greşeli sau nu a fost inspirată de El. De asemenea, motivele pentru se citeşte Biblia diferă de la om la om: unii o fac ca parte din viaţa lor de credinţă, alţii, pentru a afla răspunsuri la anumite probleme din viaţă.
Motivele pentru care lumea nu mai citeşte Biblia sunt diverse: unii sunt prea ocupaţi, alţii nu mai citesc din cauza schimbărilor care au avut loc în viaţa lor. Sunt şi cei care au renunţat la citirea Bibliei pentru că au devenit atei sau agnostici, pentru că au îndoieli cu privire la ea şi la religia lor, pentru că o percep ca fiind dificil de înţeles sau deoarece consideră că nu mai este relevantă în prezent.
În ciuda acestor statistici, există persoane care consideră că citirea Bibliei este un câştig. Aceştia spun că  Biblia este o sursă de înţelepciune, deoarece oferă multe sfaturi, mai ales în ceea ce priveşte relaţia cu cei din jur. De asemenea, ei cred că Biblia împlineşte cele mai profunde nevoi ale fiinţei umane, cum ar fi liniştea şi pacea interioară. Un alt motiv pentru care unii afirmă că citesc Biblia este faptul că aceasta îi ajută să fie mai buni, mai credincioşi, să treacă mai uşor prin probleme şi să facă faţă ispitelor. Există şi categoria celor care spun că citesc Biblia de curiozitate, pentru că aceasta este cea mai răspândită, cea mai tradusă şi cea mai citită carte scrisă vreodată.