Cod roșu la Galați. 510 oameni au fost evacuați

În zorii zilei, comuna Pechea era sub ape. Pâraiele s-au umflat iar de pe versanţi au început să curgă şuvoaie mari de apă. Oamenii au încercat să construiască baraje din saci cu nisip, dar totul a fost în zadar. Într un final au abandonat tot şi au urcat în bărcile pompierelor.
Mihăiţă Măncilă, primarul comunei Pechea: „Apa este, în centrul comunei, de 1,20 metri. Am acţionat cu sistemul de alarmare din comună. Am evacuat majoritatea persoanelor.”
Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne: „Au fost trimise forţe cu motopompe de capacitate mare cu unitatea specială de intervenţii a IGSU de la Ciolpani, de la Călăraşi şi de la Ialomiţa.”
Militarii chemaţi în ajutor de autorităţile locale i-a ajutat pe oameni să iasă din case şi în localitatea Cuza Vodă, unde au fost inundate sute de gospodării.
Probleme au fost şi în Smârdan, o localitate aflată la 15 kilometri de Galaţi.
Circulaţia pe drumul naţional DN25 între localităţile Tudor Vladimirescu şi Vameş a fost oprită. Zeci de şoferi care voiau să ajungă de la Tecuci la Galaţi au făcut cale întoarsă.
În oraşul Galaţi, ploaia torenţială a dat peste cap circulaţia trenurilor.
Din cauza inundaţiilor, primarii din trei localităţi gălăţene au luat decizia să suspende orele la şcoală.