Comemorare Corneliu Coposu. La 24 de ani de la moartea seniorului a fost lansat un volum de versuri scrise în închisoare

13.11.2019 - Volumul, lansat, la Gala Corneliu Coposu, de fundația care-i poartă numele, dezvăluie românilor o parte necunoscută a marelui om politic: cea de poet. Ca să nu își piardă mințile, la izolare, singur în celulă, timp de 8 ani, Coposu a scris în gând versuri. După ce a fost eliberat, a pus pe hârtie poeziile, dar nu le-a publicat.
Cele mai frumoase poeme din volumul semnat de Corneliu Coposu au fost citite de actorul Ion Caramitru. La eveniment a participat premierul Ludovic Orban, iar Principesa Sofia a reprezentat Familia Regală, Corneliu Coposu a fost toată viața sa monarhist.
Corneliu Coposu a fost secretarul lui Iuliu Maniu, din 1940 până la arestarea sa, în 1947. Comuniștii l-au arestat împreună cu întreaga conducere PNL, după înscenarea de la Tămădău. A revenit în viața politică după Revoluția din 1989, în calitate de președinte al PNȚCD.
Corneliu Coposu, opozant al regimului postdecembrist, a candidat la primele alegeri libere, în 1990. A murit pe 11 noiembrie 1995.