Cursuri pentru viitorii părinti. Aceştia află de la personalul medical cum să aibă grijă de bebeluşul lor

23.07.2019 - Cuplurile care se pregătesc să devină pentru prima dată părinţi nu intră în aventură total nepregătiţi! Pot lua lecţii de îngrijire a pruncilor direct de la asistentele şi moaşele din spitalele din Bucureşti. Seminarul este gratuit şi conţine o parte teoretică şi una practică.
Cum îi facem baie bebeluşului? Pare un lucru banal la prima vedere, dar îi sperie pe cei mai mulţi dintre proaspeţii părinţi. Timp de trei ore şi jumătate, mai multe gravide au învăţat de la moaşele şi asistentele de la Spitalul Cantacuzino cum să îşi îngrijească pruncii. Cursul le-a trezit interesul şi câtorva viitori tătici. La final, aceştia au primit diplome care îi vor ajuta să obţină 10 zile de concediu plătit, după naşterea copilului.
În România, şapte bebeluşi din o mie mor. Printre cauze se numără şi faptul că unele femei nu ştiu cum să îşi îngrijească micuţii.
Cursanţii au aflat informaţii despre vaccinare, alimentaţia copilului, îmbrăcămintea adecvată dar şi despre sarcină şi naştere. Gravidele au vrut să ştie o mulţime de lucruri. De exemplu, ce nu trebuie să le lipsească din bagaj când pleacă spre maternitate. Moaşele le-au spus că ar fi bine ca totul să fie pregătit cu o lună înainte, pentru că de multe ori, bărbaţii se sperie în acel moment şi nu mai găsesc ce le trebuie.