Datele elevilor din mai multe școli și grădinite din Capitală au intrat pe mâna hackerilor

17.07.2017- Liste de admitere, informații personale despre elevi și adrese personale. Sunt doar câteva dintre datele pe care site-urile oficiale ale școlilor și grădinițelor le găzduiesc. Acum, o mare parte dintre aceste date au ajuns pe mâna infractorilor cibernetici, după ce hackerii au reușit să compromită mai multe pagini web, ale școlilor și grădinițeleor din Capitală.
Practic, hackerii au criptat toate informațiile de pe site-uri, astfel încât utilizatorii să nu le mai poată accesa, și au lăsat în schimb un mesaj prin care cer bani pentru deblocare.
Părinții sunt și ei îngrijorați de situație.
Deși informaticenii au reușit să recupereze paginile de internet, există riscul ca infractorii să își fi salvat informații vitale.
Astfel de atacuri cibernetice au vizat sistemul educațional și în trecut.
Cu o situație asemănătoare s-au confruntat și oficialii Ministerului Educației, în urmă cu o lună și jumătate, când site-ul instituției a fost compromis în urma unui atac cibernetic. Odată deschise, paginile care ar fi trebuit să conțină informații oficiale, făceau trimitere către site-uri destinate adulților.
Specialiștii spun că după un asemenea atac al hackerilor tot sistemul informatic trebuie verificat, iar atenția acordată filtrelor de securitate trebuie să crească.