De ce dispare sucul de portocale din meniurile americanilor

De câţiva ani consumul de suc de portocale înregistrează scăderi în rândul americanilor, odată cu conştientizarea scăzutei valori nutriţionale a acestei băuturi.
Din punct de vedere nutriţional, nu este mai presus de un pahar cu o băutură carbogazoasă sau orice suc îndulcit, scrie Erin Brodwin de la Business Insider.
Un pahar de 350 de ml de suc de portocale conţine 153 de calorii, 34 de grame de carbohidraţi, 27 de grame de zahăr şi 2,4 grame de proteine, potrivit lui Brodwin. Este motivul pentru care tot mai des experţii nutriţionişti au început să se alieze contra sucului de portocale în ultimii ani. 
Iar asta s-a văzut în scăderea vânzărilor de suc de portocale cu 13% în ultimii patru ani, potrivit datelor Nielsen.
Florida, producătorul numărul 1 de suc de portocale din SUA, înregistrează al cincilea sezon de declin, cel mai mare din ultimul secol, arată Bloomberg. Mai mult, producătorii de portocale au avut probleme şi din cauza unei bacterii care a distrus o parte din plantaţiile lor.
Ce subliniază şi mai mult declinul este faptul că scăderea vânzarilor de suc de portocale vine într-o perioadă în care consumul mic-dejunului este chiar în creştere în rândul americanilor.  Potrivit NPD Group, tot mai mulţi americani iau şi vor lua mic-dejunul în oraş, nu acasă. 
Alternativa a fost însă descoperită şi se vede în creşterea popularităţii smoothie-urilor.