De sezon, pentru fiecare: salata de vinete

Daca ati manca salata de vinete preparata dupa urmatoarea reteta sigur ati zambi, iar bucatarul ar cunoaste astfel ca nu este nicio greseala in ceea ce a facut.
Cum putem pregati aceasta salata?
Din 2 vinete, sare fina, paprika afumată, o linguriţă de miere de tei, patru căţei de usturoi, patru linguri de tahini şi zeama de la o lămâie.
In primul rand trebuie sa coaceti vinetele, sa le curatati si sa le lasati la scurs. Puneti apoi in robotul de bucatarie: vinetele, sarea, paprika afumată, o linguriţă de miere de tei, patru căţei de usturoi, patru linguri de tahini şi zeama de la o lămâie darnică. Pulsaţi de câteva ori apoi adaugați patru linguri de ulei de masline şi câteva frunze de pătrunjel.
Aţi obţinut rapid o salată de vinete. Acum tot ce vă mai trebuie este nişte pâine, un cuţit şi cineva cu care să o împărţiţi!
Pofta buna!

A dumneavoastra, Dorelia Pironea