București: De astăzi se circulă pe pasajul Nicolae Grigorescu

11.07.2020 - Străpungerea Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu este finalizată şi se poate circula pe aici, începând de astăzi.
„Promisiune îndeplinită! Am finalizat încă un proiect major pe care l-am găsit blocat şi în stadiu de execuţie de doar 10%. Acesta înseamnă un pas important către un trafic mai lejer şi mai rapid între nordul şi sudul Bucureştiului. După 10 ani de la începutul lucrărilor! Plus proiectarea şi discuţiile preliminare, vreo 13 ani!! Enorm!! Străpungerea Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu este finalizată”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.
Ea a adăugat că este „cea mai mare lucrare de infrastructură rutieră din București”, cu un pasaj, două poduri, o supralărgire la trei benzi pe sens, care leagă cartierele Vitan şi Berceni.
„Pentru a fi complet, acest proiect are nevoie și de etapa a doua care înseamnă lărgirea la trei benzi pe sens a străzii Iuliu Hațeganu, între pasaj și Calea Vitan. A fost întocmit studiul de fezabilitate, au fost aprobați indicatorii tehnico-economici și s-a stabilit culoarul de exproprieri. Avem proiectul tehnic și așteptăm predarea unui teren de la Ministerul Apărării Naționale”, a spus și consilierul Primarului general, Marius Coaje.
„Suntem pe ultima sută de metri şi cu lucrările la Podul Ciurel, vestitul Pod Ciurel. El are mai mult de 10 ani de când este început, dar în curând vă vom da o veste bună”, a adăugat Gabriela Firea.