Dieta care imita postul poate regenera pancreasul si vindeca diabetul

28.02.2017- Oamenii de ştiinţă spun că această descoperire ar putea fi utilizată ca un nou tratament împotriva diabetului.
Dieta presupune, timp de cinci zile pe săptămână, un consum sărac de calorii, proteine, carbohidraţi, şi ridicat de grăsimi nesaturate.
Studiile pe animale au arătat că această dietă a condus la regenerarea unui număr special de celule din pancreas, denumite ”celule-beta”. Ele detectează zahărul din sânge şi eliberează hormonul insulină, atunci când nivelul glicemiei devine prea ridicat.
Această dietă poate contribui şi la regenerarea altor organe, studiul indicând efecte similare asupra celulelor sanguine. „Am observat că dietele extreme bazate pe o anumită compoziţie pot declanşa procesul de reparare sau regenerare la şoareci şi, posibil, şi la oameni” explică profesorul Valter Longo, cercetător la Unversitatea Southern California.
Experimentele pe şoareci au demonstrat beneficii atât în cazul diabetului de tip 1, cât şi în cazul diabetului de tip 2.
Diabetul de tip 1 este cauzat de sistemul imunitar care distruge celulele-beta, iar diabetul de tip 2 este cauzat în majoritatea cazurilor de stilul de viaţă, iar organismul nu mai reacţionează la insulină, dezvoltând rezistenţă faţă de acest hormon.