Dorelia Pironea: Oferta de primavara

01.03.2017- Nu mai e timp să creăm, să aprofundăm, nu este timp să ne bucurăm?
Miroase a pământ ud, a copaci înverziţi şi a plante proaspăt răsărite. Zilele sunt mai luminoase, mai calde şi mai parfumate. Ne gândim cu dor la aroma căpşunelor care vor apărea în curând în pieţe, a castraveţilor fragezi şi a cireşelor . De-acum înainte primăvara îşi dezlănţuie toată frumuseţea şi bogăţia.
Dacă am asculta o poveste despre natură, în care să fie folosită doar personificarea ca figură de stil, ar rezulta o naraţiune despre o lume în care zăpada e prea prinsă în automatismul de a cădea din cer, cireşii amână să înflorească, albinele refuză să zboare acuzând oboseală, iar roşiile nu vor, pur şi simplu, să se mai coacă.
Dacă natura ne-ar copia, mediul înconjurător ar avea un aspect anost.
Da, trăim fad pentru că nici nu realizăm că rulăm un singur tipar de gânduri, că viața cotidiană este într-o permanentă monotonie şi suntem lipsiţi de orice bucurie care să ne motiveze viața.
Industria cosmetică ne oferă o ilustraţie foarte sugestivă a timpului şi a rolului pe care îl au alegerile noastre. Timpul ar putea fi recipientul în care aşezăm produsul cosmetic. Avem la dispoziţie libertatea de a face o cremă aşa cum ne place. Vom folosi, aşadar, emulsifianţii potriviţi pentru noi, activi, uleiurile esenţiale preferate, vitamine, antioxidanţi şi conservanţi după plăcere. Existenţa cutiei nu este condiţionată de aceste ingrediente, însă fără ele va rămâne doar un spaţiu gol şi neinteresant, inutil. Alegerile pe care le facem dau valoare timpului nostru. Ingredientul pe care îl selectăm acum va contribui la oferirea unui rezultat consistent: o zi trăită din abundenţă.
Să lăsăm primăvara să pătrundă sufletele noastre. Şi nu doar o dată pe an, ci în fiecare zi. Atunci vom sădi bunătate şi ne vom bucura de roadele sale, vom revărsa un parfum nou al motivaţiei, al determinării şi ne vom bucura de aromele reuşitelor, ne vom colora existenţa cu prieteni, cu descoperiri, cu călătorii; ne vom lăsa îmbibaţi de puterea divină a rugăciunii şi vom fi fericiţi. Vom trăi cu rost şi vom da semnificaţie fiecărei clipe scurse.
Astăzi avem timp să cinăm cu cei dragi, avem timp să discutăm cu prietenii, avem timp să citim, să lucrăm, să ne odihnim. Astăzi avem timp să ne bucurăm de primăvară.
Pentru că vrem!

autor: Dorelia Pironea, redactor Radio Vocea Sperantei si Speranta TV