Elevii unui liceu din Capitala au primit subiectele cu doua ore intarziere

27.06.2017- Absolvenţii de clasa a XII-a, care au susţinut luni proba scrisă la Limba şi literatura română la Liceul Teoretic Traian din sectorul 2 al Capitalei, au început testarea cu două ore mai târziu din cauza numărului mare de candidaţi, aproximativ 600, care a îngreunat multiplicarea subiectelor.
"Liceul Teoretic Traian din sectorul 2 al Capitalei este un centru de examen, aici sunt strânşi elevi din mai multe licee. Astăzi, în acest liceu, au dat examen aproximativ 600 de candidaţi, ceea ce a îngreunat foarte mult multiplicarea subiectelor. Este un singur preşedinte de comisie pe fiecare centru şi acesta trebuie să meargă din sală în sală cu plicurile şi asta a trenat primirea subiectelor. Elevii au fost în săli la ora 8.30 , iar la 10.30 au primit cerinţele, dar acest lucru nu a luat din timpul alocat examenului, tot trei ore au avut candidaţii la dispoziţie pentru a rezolva subiectele. Nu s-a apelat la subiectul de rezervă", a declarat Marina Manea, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.
La primul subiect al examenului, candidaţii care au urmat cursurile profilului uman au avut de rezolvat nouă cerinţe referitoare la un fragment dintr-o poezie scrisă de Ion Vinea, iar la a doua parte au avut de redactat un text argumentativ de 150-300 de cuvinte în care să explice utilitatea activităţilor extraşcolare în educaţia cinematografică. La ultima parte, cea care este şi cea mai complexă, elevilor li s-a cerut să redactezet un eseu de 600-900 de cuvinte în care să prezinte relaţia dintre două personaje dintr-o operă scrisă de Marin Preda, subiect la care majoritatea elevilor a abordat romanul "Moromeţii".