Gaudeamus 2016: Peste 850 de evenimente editoriale propuse de 300 de expozanți

Aproximativ 300 de expozanți propun peste 850 de evenimente editoriale și profesionale la cea de-a 23-a ediție a Târgului Internațional Gaudeamus - Carte de Învățătură, care se va desfășura în perioada 16 - 20 noiembrie, la Romexpo.
La această ediție, China este invitat de onoare al târgului.
Președintele — director general al Societății Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu, și-a exprimat miercuri speranța că târgul va putea fi organizat și anul viitor.
"Este a 23-a ediție. Noi sperăm din tot sufletul, având în vedere contextul în care unii politicieni încearcă să ne treacă strada cu forța, împotriva voinței noastre și a bunei practici europene, sper să nu fie ultimul târg Gaudeamus", a spus Miculescu, la conferința de presă dedicată anunțării evenimentului.
El a precizat că Târgul Gaudeamus "este unul dintre evenimentele extrem de importante pe care Radio România le organizează, le susține, le desfășoară și le finanțează exclusiv din veniturile proprii, respectiv din contribuția cetățenilor".
Miculescu a menționat că ediția 2016 a Gaudeamus înregistrează o premieră prin invitarea la eveniment a unei țări din afara spațiului european — China.