Greva spontana la CFR. Peste 100 de trenuri au întarziat ore intregi

22.03.2017- 75 de trenuri mai sunt afectate de întârzieri la această oră din cauza grevei ceferiștilor. Greva spontană declanșată azi dimineață a paralizat circulația pe calea ferată ore în şir. Aproape două sute de trenuri nu s-au urnit din loc, iar mii de călători ori au aşteptat, ori au continuat drumul cu taxiul sau microbuzul. Ceferiştii au intreupt lucrul subit nemulţumiţi de salariile mici şi îngrijoraţi că statul nu dă suficienţi bani pentru întreţinerea şinelor şi a locomotivelor.
La Regionala Craiova, protestul spontan a prins în tren peste o sută de copii. Elevii unei şcoli din Bănie plecaseră de dimineaţă într-o excursie la Târgu Jiu. Garnitura s-a oprit, însă, în halta Coţofeni. În cele din urmă, trenul a avut doar o jumătate de oră întârziere, pentru că angajaţii CFR s-au lăsat înduplecaţi şi au permis trenului să continue cursa.
Compania le-a atras atenția angajaților că protestul „încalcă procedurile legale”. De asemenea, CFR a precizat că protestul are loc deși conducerea a anunțat că în bugetuyl pentru 2017 este inclusă și o creștere salarială de 22,5%.  De asemenea, compania spune că a propus încheierea unui acord până la semnarea contractylui colectiv de muncă, dar nu s-a concretizat.