Inedit: proiect misionar de 3 ore- câte o Biblie în fiecare casă

După o serie de incidente violente petrecute în oraș, Gerald Robinson, pastorul Bisericii Baptiste First, cea care a lansat inițiativa, a prezentat proiectul în cadrul unei întruniri locale a pastorilor baptiști. Pastorul a spus atunci că își imaginează că biserica lui ar putea susține proiectul singură, însă imediat alți pastori s-au arătat interesați să ia parte la program.
„Ceea ce a convins alte biserici să dorească să ni se alăture atât de repede a fost faptul că noi [pastorii, n.r.] ne-am tot rugat în ultima vreme concentrându-ne pe ceea ce pare a fi un nor negru care planează deasupra comunității noastre”, declară pastorul, citat de ChristianNews.net.
„În zona noastră avuseseră loc o crimă, o tentativă de crimă, o incendiere premeditată și un atac armat soldat cu deces”, mai explică pastorul. „În mijlocul tuturor acestor vești rele, pastorii s-au rugat și au văzut în acest proiect o șansă pentru răspândirea speranței.”
Proiectul, intitulat „Hope 4 You – Hope 4 Iowa”, avea nevoie de 18.000 de dolari pentru a putea cumpăra și distribui Bibliile. Pastorul baptist relatează însă că toți acești bani au fost strânși cu ușurință de la donatori anonimi. Astfel au fost cumpărate 10.000 de Biblii în limba engleză (Noul Testament), 1.500 de Biblii în limba spaniolă și 1.000 în birmaneză.
Congregația organizatoare au distribuit toate acele Biblii pe parcursul a doar trei ore, intr-o singura sâmbăta. Sute de voluntari creștini s-au oferit să contribuie, mergând din ușă în ușă pentru a distribui numărul impresionant de exemplare ale Bibliei.

sursa: semneletimpului.ro