Inundatii BIBLICE in Macedonia

Cel puţin cincisprezece persoane au murit în urma furtunilor violente care s-au abătut sâmbătă seară asupra capitalei Skopje, a anunţat duminică o purtătoare de cuvânt a poliţiei macedonene, relatează AFP.
''La ora 08.30 în această dimineaţă am descoperit cincisprezece victime. Echipele noastre se află pe teren pentru căutarea altor eventuale victime'', a declarat pentru AFP Lisa Bendevska de la poliţia macedoneană.
În timpul căderii precipitaţiilor vântul avea o viteză de peste 70 de km pe oră, afectând în special suburbiile din nord-estul capitalei macedonene. Majoritatea victimelor sunt locuitori din comunităţile Smilkovci, Singelic, Stajkovci, Aracinovo, aflate la periferia capitalei Skopje.
Într-un interval de două ore precipitaţiile atinseseră 93 de litri pe metru pătrat la Skopje, care este media pentru întreaga lună august, potrivit Institutului naţional de hidro-meteorologie. Precipitaţiile masive au antrenat inundaţii şi alunecări de teren la periferia capitalei.
Armata şi poliţia macedoneană continuă duminică operaţiunile de căutare a eventualilor supravieţuitori sau a altor persoane decedate. Circa o sută de persoane au fost uşor rănite.