Legea privind carantina, dezbătută în Senat. Augustin Zegrean: Probabil vor fi multe modificări și în Senat

11.07.2020 - Camera Deputaților a adoptat, joi seară, proiectul de lege privind carantinarea şi izolarea, cu 266 voturi pentru, 11 împotrivă, 8 abțineri. O persoană nu a votat. De vineri, aceasta este dezbătută în Senat.
„E nevoie de mai multe modificări. Colegii de la Cameră au încercat să corecteze cât au putut de mult ieri, dar au avut foarte puține ore la dispoziție. Nu au fost prezenți toți cei care ar fi trebuit la aceste discuții, de exemplu CSM-ul pe care l-am invitat astăzi la Comisia Juridică. Am invitat și asociații care se ocupă de apărarea drepturilor fundamentale sau de apărarea drepturilor pacienților. La final să avem un proiect de lege aplicabil care să protejeze dreptul la sănătate dar și alte drepturi fundamentale”, a declarat Robert Cazanciuc.
Legea continuă să fie subiect de dispută politică. Proiectul a fost adoptat joi de Camera Deputaților după ce PSD și PNL au ajuns la o formă agreată și cu secretarul de stat Raed Arafat.
Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat, joi, la şedinţa Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor în care s-a dezbătut proiectul Guvernului privind carantinarea şi izolarea, că, în urma discuţiei cu reprezentanţii Parlamentului, s-a ajuns la un proiect viabil, care permite autorităţilor „să-şi facă treaba”.