Legile justitiei- Comisia speciala a reluat dezbaterile si isi va suspenda activitatea doar in zilele de doliu national

07.12.2017- Comisia specială pentru pentru legile Justiţiei a reluat joi dezbaterile pe marginea proiectului de modificare a Legii de organizare judiciară, în condiţiile în care PSD şi-a schimbat punctul de vedere asupra Statutului magistraţilor, adoptat de comisie săptămâna trecută. UPDATE: Cu majoritate de voturi, comisia a decis să-şi suspende activitatea doar în perioada de doliu naţional, decretată ca urmare a decesului Regelui Mihai, respectiv în zilele de 14, 15 şi 16 decembrie.
Propunerea a fost făcută de senatorul PSD Nicolae Moga şi a fost votată de majoritatea membrilor Comisiei, fiind contabilizate 3 abţineri. Moga a făcut această propunere după ce reprezentanţii PNL şi USR au solicitat suspendarea activităţii Comisiei până pe data de 18 decembrie.
„Amânaţi dezbaterea acestor legi ale justiţiei, există diferenţe de opinie, avem o lipsă a unui punct de vedere unitar al asociaţiilor profesionale referitor la efecte. Tindem să prelungim situaţia de ieri din Parlament, din pieţe. Unii dintre noi suntem în stare de doliu şi nu putem participa la o dezbatere care transmite către societate o senzaţie de dezbinare”, a motivat senatorul PNL Iulia Scântei propunerea de suspendare a şedinţei până e data de 18 decembrie.
lE a invocat şi faptul că unele dintre amendamente au fost depuse miercuri la miezul nopţii şi nu a existat timp pentru a se lua la cunoştinţă despre acestea.