Liber la caise

05.06.2017- Un studiu interesant publicat în Archives of Ophtalmology arata chiar că persoanele care consumă des cantităţi mari de fructe şi legume bogate în antioxidanţi precum vitamina A, C , E şi carotenoide au un risc  mai mic de a dezvolta cataracta şi alte afecţiuni degenerative oculare.
Caisele consumate în mod frecvent ajută la eliminarea toxinelor din organism, combat astenia şi stările depresive, stopează pierderile de memorie datorită conţinutului ridicat de fosfor, tratează insomnia şi luptă împotriva infecţiilor din organism.
Mineralele şi vitaminele sunt de asemenea indicate în protecţia şi îmbunătăţirea sănătăţii ochilor, iar vitamina C conţinută de caise întăreşte sistemul imunitar şi ne fereşte de infecţii şi viroze respiratorii.
Caisele conţin licopen, compus fitochimic care previne instalarea anumitor forme de cancer, printre care şi cancerul de prostată, şi asigură o bună funcţionare a sistemului cardiovascular.
Atenţie! În cazul în care aveţi un stomac sensibil, curăţaţi coaja caiselor înainte de a le consuma.