Mancarea preparata acasa este cea mai gustoasa: blat de pizza

Cand m-am documentat pentru aceasta rubrica mi-am amintit gustul celei mai bune pizza pe care am mancat-o vreodata. Se intampla cu cativa ani in urma intr-un satuc din Sudul Italiei , unde am locuit o perioada. De trei ori pe saptamana era deschisa acea pizzerie, proprietatea unei mame care isi crestea singura fiicele. Pizza facuta de ea cu rosii si busuioc proaspat era o minune. O reteta a blatului de pizza oferim astazi, iar in ocazia viitoare completam reteta cu partea de deasupra.
Pentru a realiza blatul de pizza avem nevoie de:
300 g faina
100 ml ulei
1/2 cub de drojdie
apa calduta
sare
Drojdia se dizolva cu putina apa si sare, apoi se amesteca cu faina si uleiul, se framanta cu apa si se lasa un pic mai moale. Se lasa sa creasca la caldura. Cand s-a dublat volumul, se ia aluatul si se intinde o foaie cat tava. Se asaza in tava si se inteapa cu furculita in mai multe locuri, pe toata suprafata. Se lasa 10 minute la crescut, apoi se pune in cuptorul incalzit. Dupa 15 minute se scoate din cuptor si se pune sosul.
Buon apetito ar spune italieni daca ar sta cu noi la o pizza. 

Cu drag, Dorelia Pironea