Masa in vacanta

17.07.2017- Grecia este în topul preferinţelor românilor ca destinaţie de vacanţă. Bucătăria grecească este recunoscută ca fiind una dintre cele mai sănătoase, iar locuitorii de aici au rar probleme cu inima. Încercaţi preparatele lor delicioase cu fructe de mare, ulei de măsline, legume şi condimente, toate bogate în acizi Omega, fibre şi vitamine.
Aţi ales Italia pentru concediu? Bucătăria lor este celebră pentru pizza şi paste. Sunt delicioase, dar periculoase pentru silueta. Ca sa nu va îngrășați în vacanță alegeţi-le pe cele preparate din făină integrală și cu cât mai multe legume.
Dacă vizitaţi Etiopia, nu plecaţi de acolo fără să încercaţi preparatele pe baza de teff, o cereală care la noi nu este cunoscută, dar etiopienii o cultivă de cel puţin 4000 de ani. Nu conţine gluten, deci pot mânca şi cei care au intoleranţă, dar şi bolnavii de diabet zaharat, gastrită sau ulcer.
Şi pentru micul dejun exista câteva propuneri sănătoase, dar și neobișnuite pentru noi. Supă miso din legume, soia şi orez brun, legume proaspete sau murate, alge, tofu, salată şi peşte crud. Aşa arată prima masă a japonezilor, care îşi asigură astfel aportul de omega, fibre şi proteine.
Dacă vă petreceţi concediul în Turcia, localnicii recomandă un mic dejun cu roşii, castraveţi, ulei de măsline.