Ministerul Sănătăţii a lansat campania "Vaccinurile salvează vieţi"

Campania “Vaccinurile salvează vieţi”conţine un clip video care îl are ca protagonist pe actorul Victor Rebengiuc. "Acesta spune povestea războaielor din secolul trecut careau luat viaţa a 200 de milioane de oameni, în timp ce bolile care ar fi putut fi prevenite prin vaccinare au omorât peste 600 de milioane. Mesajul clipului subliniază importanţa vaccinurilor pentru prevenţia unor boli care pot afecta grav sănătatea sau chiar viaţa oamenilor", informează Ministerul Sănătăţii.
O altă componentă a campaniei este înfiinţarea pagini desprevaccin.ro care prezintă informaţii despre beneficiile imunizării, Programul Naţional de Vaccinare şi sunt prezentate în detaliu vaccinurile adresate copiilor şi adulţilor.
"Specialiştii Institutului Naţional de Sănătate Publică au descoperit că, în cazul copiilor de 12 luni, acoperirea vaccinală este sub 81% pentru toate antigenele vaccinale, în timp ce ţinta recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii este de 95%. De asemenea, 15% dintre copii au fost incomplet vaccinaţi în raport cu vârsta, din două motive – refuzul şi neprezentarea", mai transmite ministerul.