Măsuri stricte de securitate în Franţa în prima zi de şcoală

Angélique Begue, învăţătoare la Şcoala Primară Clarmarais a spus astazi, 1 septembrie 2016, in prima zi de scoala conform sistemului francez de invatamant: „Părinții nu mai au voie să intre în școli, în afară de cei ai copiilor foarte mici care urmează cursurile şcolii primare. Dar chiar și așa, accesul se face pe baza unei cărți de identitate. I-au primit directorul și doi profesori. La prânz, când elevii mei au plecat, trecea pe aici o patrulă de poliţie. Agenţii s-au oprit să vadă dacă totul e în regulă”.
Si totusi, 57% dintre francezi cred că unităţile de învăţământ nu sunt bine apărate.
După trei atentate teroristeşi mai multe incidente armate, francezii îşi recapătă cu greu încrederea.
Najat Vallaud-Belkace, ministrul francez al Educaţiei, a declarat astazi: „Nu trebuie să cedăm în faţa panicii şi nici în faţa paranoiei. Trebuie să fim la înălţimea responsabilităţii noastre, care este foarte ridicată. Deoarece francezii ne-au încredinţat ce au ei mai preţios: copiii lor”.
De teamă că şcolile ar putea deveni următoarea ţintă a teroriştilor, personalul didactic şi auxiliar va fi pregătit să facă faţă situaţiilor de criză şi, în funcţie de vârstă, elevii vor fi sfătuiţi cum să reacţioneze în cazul unui atentat sau a unei luări de ostatici.