Municipalitatea din Bucureşti a aprobat achiziţia a 400 de autobuze, 100 de troleibuze şi 100 de tramvaie noi

21.12.2016- ,,Cu toţii suntem de acord cu faptul că parcul auto al RATB este unul îmbătrânit, este unul depăşit ca uzură şi morală şi fizică. Toţi cetăţenii care folosesc transportul public în comun reclamă faptul că nu se mai poate continua această situaţie, că avem nevoie de autobuze noi, performante, de troleibuze şi de tramvaie. Achiziţia pe care o vom face în următoarea perioadă înseamnă un prim pas, nu înseamnă neapărat rezolvarea problemelor, dar de undeva trebuie să începem cu toţii", a declarat primarul general al Capitalei la începutul şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti.
Conform proiectului, municipalitatea ar urma să achiziţioneze 320 de autobuze cu o lungime de 12 metri, 50 de autobuze cu dimensiunea de 10 metri şi alte 30 de autobuze articulate, cu o lungime de 18 metri. Toate aceste autobuze ar urma să aibă motoare Euro 6 şi vor avea podeaua complet coborâtă pe toată lungimea lor. De asemenea, ar urma să fie cumpărate 100 de troleibuze cu o lungime de 12 metri, care vor avea, de asemenea, podeaua complet coborâtă.
Cel de-al doilea proiect, care face referire la achiziţia de tramvaie, prevede cumpărarea a 90 de vagoane articulate, a căror dimensiune va fi de 36 de metri şi a 10 vagoane cu deplasare în ambele sensuri, cu o dimensiune de 27 de metri.