Întâlnire Trump-Putin, la Helsinki. Măsuri stricte de securitate

16.07.2018 - În Helsinki viața își urmează cursul normal, dar cu măsurile de securitate în astfel de situații. Doar centrul este blocat pentru că acolo este palatul prezidențial. Locul întrevederii Trump Putin. Agenții de pază sunt din 30 în 30 de metri, iar palatul este încercuit cu garduri, iar folosirea dronelor este strict interzisă. Încă de sâmbătă au fost transmise avertismente în stațiile mijloacelor de transport, în care locuitorii orașului erau preveniți că astăzi traficul ar putea fi dat peste cap și anumite rute modificate.
În premieră vom vedea în funcțiune noua limuzină prezidențială a lui Vladimir Putin, care a fost prezentată publicului la ceremonia de învestire a lui Vladimir Putin. Astăzi, noua limuzină a lui Putin îți face apariția în Europa.
Un restaurant din Helsinki a introdus în mediu specialitatea Trump-Putin, care conține o porție de clătite cu somon asezonat cu ceapă marinată și smântână, iar în aceeași farfurie găsești plăcinta americană sub un strat gros de înghețată cu fructe de pădure presărate deasupra. Patronii spun că felul va rămâne în meniu indiferent dacă întâlnirea va fi o reușită sau nu.

Sute de manifestanți au pichetat Palatul prezidențial în semn de protest fața de vizita lui Vladimir Putin la Helsinki. Demonstranții îi reproșează liderului de la Kremlin ca reprimă opoziția și ca Justiția dă sentințe arbitrare pentru adversarii săi politici.