O pana de curent a blocat toate cardurile si bancomatele unei banci din Romania

22.10.2017- O pana de curent care a afectat vineri noapte mare parte din Bucuresti a facut ca intregul sistem al Raiffeisen Bank sa nu functioneze.
Clientii Raiffeisen nu au putut folosi nici cardurile la POS, nici bancomatele, nici serviciile de online banking.
"In urma penei de curent de astazi, din nordul Capitalei, intampinam un incident din cauza caruia, momentan, nu functioneaza urmatoarele servicii:
- call-center
- aplicatiile online banking
- tranzactii cu cardul sau prin ATM
Lucram la remedierea cat mai rapida a situatiei si vom reveni cu update-uri.
Ne cerem scuze pentru neplacerile create", este primul mesaj postat pe Facebook de Raiffeisen Bank Romania.
Ulterior, banca a anuntat ca tranzactiile prin card, ATM si POS functioneaza Sambata de la ora 9:00, iar site-ul si-a revenit la ora 10.
"Lucram la remedierea aplicatiilor de internet si mobile banking", precizeraza banca.
"La producerea penei de curent, urmata de fluctuatii de tensiune, comutarea automata pe generatoare nu a functionat din cauza defectarii unor componente de automatizare. O serie de componente au trebuit inlocuite si respectiv repornite manual. Evenimentul a fost coroborat si cu un proces de inchidere de zi. Planul de continuitate a fost activat, etapele de actiune si implementare trebuie insa parcurse progresiv indiferent de presiunea de timp, pentru ca datele si tranzactiile clientilor nostri sunt prioritare", se arata in explicatia trimisa de banca.
Fiind vorba despre o pana de curent, compania Enel a venit si el cu explicatii.
"In dimineata zilei de 21 Ootombrie 2017, la ora 4:32 a aparut un defect in reteaua de electricitate din zona Bucuresti, nu in instalatiile E-Distributie Muntenia.
Aceasta a afectat alimentarea unor statii de transformare operate de E-Distributie Muntenia in partea de nord si de est a Bucurestiului. Pana la ora 5:01, E-Distributie Muntenia a reluat alimentarea catre toti clientii, fie cu ajutorul sistemelor automate fie prin manevre de telecontrol", transmite compania intr-un comunicat.
Asadar, pana de curent ar fi din vina retelelor, pe care le administreaza compania de stat Transelectrica.