Ordonanta Militară 7: Carantină generală în Tăndărei. Intrarea și ieșirea din oraș, permise doar pentru transportul de marfă

05.04.2020 - Ministrul de Interne a spus că fost emisă o nouă Ordonanță Militară prin care se instituie carantina generală pentru localitatea Țăndărei.Va fi permisă doar intrarea și ieșirea din oraș pentru transportul de marfă pentru aprovizionarea populației, dar și persoanelor ca lucrează în afara localității.
Ministrul de Interne, Marcel Vela, a spus că decizia a fost luată după ce 31 de persoane din totalul de 48 din județul Ialomița, confirmate cu COVID-19, sunt din Țăndărei. Este vorba despre un procent de peste 60%, a spus ministrul.
De asemenea, Vela a precizat că din cei opt pacienți decedați în județul Ialomița, șapte sunt tot din Țăndărei.
„Se instituie carantină pentru Țăndărei. Anunț cetățenii din Țăndărei că măsurile de verificare se realizează de către personalul structurilor Ministerului de Interne, în colaborare cu cele ale Ministerului Apărării. Vom aplica legea”, a subliniat Vela, într-o declarație de presă, în care a anunțat emiterea Ordonanței Militare numărul 7.
După intrarea în vigoare a documentului, în oraș vor putea intra și ieși doar mașinile de marfă, dar și cetățenii care lucrează în afara localității.
„Se instituie carantină pentru localitatea Ţăndărei. În localitatea carantinată vom permite intrarea şi ieşirea doar pentru transportul de marfă, pentru aprovizionarea populaţiei şi pentru persoanele care nu locuiesc în zona carantinată şi care desfăşoară activităţi economice sau în unele domenii, cum ar fi ordinea publică, securitate sanitară, domeniul sanitar, situaţii de urgenţă, administraţia publică locală, activităţile judiciare şi evident serviciile de utilitate publică, agricultură, pentru furnizorii de apă (...). Consiliul Județean Ialomița, primăria, consiliul local vor lua măsuri pentru asigurarea serviciilor de asistență socială și aprovizionarea cu aliemente de bază pentru persoanele fără aparținători sau alte forme de ajutor pentru persoanele care nu se pot deplasa. Este strict interzisă ieșirea și intrarea în Țăndărei prin alte zone decât cele publice”, a subliniat ministrul Vela.