Papa Francisc compara centrele de detentie pentru refugiati cu lagarele de concentrare

23.04.2017- Europa închide refugiaţii în centre de detenţie care seamană cu lagărele de concentrare şi se "sinucide" prin refuzul de a primi imigranţi, a declarat Papa Francisc cu ocazia unei slujbe de comemorare a martirilor creştini contemporani, relatează agenţia de ştiri Dpa.
Papa a rememorat întâlnirea cu un refugiat în timpul vizitei la o tabără de pe insula grecească Lesbos, prilej cu care a făcut o paralelă între condiţiile precare din aceste tabere şi lagărele de concentrare, folosite în trecut de o serie de state europene, inclusiv regimul nazist, drept centre de detenţie pentru grupuri sociale, etnice, politice sau religioase indezirabile.
"Nu ştiu dacă bărbatul este în continuare în Lesbos sau dacă a reuşit să plece în altă parte, nu ştiu dacă a putut părăsi tabăra de concentrare, pentru că multe tabere de refugiaţi sunt lagăre de concentrare din cauza suprapopulării", a declarat liderul Bisericii Catolice.
Papa Francisc a criticat dur şi "acordurile internaţionale (care) par să fie mai importante decât drepturile omului", făcând probabil referire la înţelegerea între UE şi Turcia privind limitarea imigraţiei.