Papa Francisc, slujbă în aer liber pentru georgieni

Papa Francisc a ţinut o slujbă în aer liber, Sâmbătă, pe stadionul Mikheil Meskhi din Tbilisi, la care au participat în jur de 3.000 de persoane, informează DPA. La evenimentul care a avut loc în cea de-a doua zi a turneului pontifului în Cauzaz nu au fost prezenţi reprezentanţi ai bisericii ortodoxe georgiene, mai informează sursa citată.
''Mică şi dragă adunare din Georgia, atât de devotată gesturilor caritabile şi educaţiei, primeşte încurajarea Bunului Dumnezeu, ai încredere în Cel care te ia pe umerii Săi şi te consolează'', a spus Papa în predica sa, potrivit DPA.
Vaticanul s-a aşteptat ca Biserica Ortodoxă din Georgia să trimită o delegaţie la acest eveniment, chiar dacă la începutul acestei săptămâni, Patriarhia a transmis că reprezentanţii săi nu pot lua parte la slujbele catolice ''din cauza diferenţelor dogmatice'' care datează din Evul Mediu.
Faptul că nici un episcop ortodox nu a participat la eveniment, a fost confirmat şi de purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Greg Burke, potrivit DPA.
La încheierea slujbei, pontiful s-a îndepărtat de la discursul scris şi a mulţumit ortodocşilor de rând pentru participarea la evenimentul la care a luat parte şi preşedintele, Ghiorghi Margvelaşvili.