Ploile torentiale au făcut ravagii în Harghita

27.06.2017- Zeci de copaci şi stâlpi de electricitate au căzut pe autoturisme şi şosele, mai multe familii au rămas fără curent, în vreme ce apa provenită în urma ploilor torenţiale de luni, din Harghita, au inundat subsolurile unei pensiuni şi ale unui bloc.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat că arborii doborâţi de vântul puternic au căzut pe şosele, inclusiv pe Drumul Naţional 13A, lovind, în unele zone, locuinţe, dar şi maşini parcate în cartiere.
Furtuna a creat cele mai mari probleme în localitatea Sântimbru Băi, unde au intervenit şi serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă după ce mai mulţi copaci şi stâlpi de electricitate au căzut din cauza vijeliei, la ora transmiterii acestei ştiri, intervenţiile fiind în desfăşurare. Unul dintre copacii căzuţi avea o lungime de circa 30 de metri.
Alina Ciobotariu a transmis că nu poate estima, la ora aceasta, numărul intervenţiilor de la Sântimbru Băi, însă a precizat că mai mulţi localnici, între care şi primarul, au sunat la 112.