Până la liceu, temele trebuie să dureze cel mult două ore. Voi da un ordin, spune Ministrul Educatiei

Noul ordin, spune ministrul Mircea Dumitru, ar urma să facă ordine: în cazul învăţământului primar, timpul destinat temelor nu va depăşi o oră, cu excepţia clasei pregătitoare, unde nu trebuie să existe teme. La gimnaziu, elevii vor avea nevoie, de cel mult două ore. În ceea ce priveşte liceul, ministrul Educaţiei a spus că numărul de ore alocat temelor va fi stabilit de profesor.
Ministrul a precizat că la clasa zero nu se vor da teme pentru acasă.
"Dacă nu se înţelege chestia asta dintr-o pedagogie naturală, pe care ar trebui să o respirăm în mod firesc, atunci legiuitorul, în cazul de faţă ministrul Educaţiei, dă un ordin, prin care spune, de pildă, că la învăţământul primar, la clasa pregătitoare sau clasa zero, nu se dau teme acasă".
Dumitru a adăugat că pentru învăţământul primar timpul alocat temelor nu trebuie să depăşească o oră, iar pentru învăţământul gimnazial creşte, gradual, la două ore. Ministrul Educaţiei a mai spus că, la nivel de liceu, timpul de efectuare a temelor va creşte, fără a preciza o cifră.
„Pentru liceu, sigur, trebuie să fie ceva mai mare, pentru că deja la liceu trebuie să te pregăteşti pentru ce urmează şi ai nevoie de mai mult timp", a spus Mircea Dumitru.
El a explicat că profesorii trebuie să înţeleagă că există o limită de tolerabilitate din partea elevilor.